نکات جالب زنبور و عسل
1_- اگر گرده افشانی توسط زنبور انجام شود، بشتر گلها بارور می شوند.
2 - علت اصلی رطوبت داخل کندو درزمستان ، مصرف عسل است.
3 - مصرف یک کیلو گرم عسل ،یک لیتر آب تولید می کند .
4 - بعد از عسل ، موم مهم ترین فرآورده ی زنبور عسل به شمار می آید .
5 - مهم ترین غذایی که زنبور برای رشد به آن نیاز دارد گرده است .
6 - قطر دانه های گرده حدود 5/2 تا 350 میکرون است .
7 - مقدار مصرف گرده ی یک کلونی در سال ، حدود 25 تا 35 کیلوگرم است .
8 - به طورمعمول زنبورهایی که به جمع آوری گرده مشغول هستند گاهی شهد نیز جمع آوری می کنند ؛ ولی عکس این حالت دیده نمی شود .
9- ذخیره کردن گرده ی گل فقط درحجره های کارگر صورت می گیرد ؛ ولی در مورد عسل این طور نیست .
10- در سبد گرده ممکن است چند نوع گرده مشاهده شود ؛ ولی درعسل دان فقط یک نوع عسل است .
11- گران ترین عسل جهان عسلی است که در سواحل دریای سیاه ترکیه تولید می شود و هر کیلو حدود 250 دلار به فروش می رسد .
12- ﮊله ی رویال موجود در حجره های کارگر مرغوبیت کمتری نسبت به ﮊله ی رویال حجره های ملکه دارد .
13- عسل تنها ماده غذایی است که در ارزیابی کیفی و استانداردهای آن ، آزمایش میکروبی وجود ندارد .
14 - قاره ی آفریقا رکورد دار تولید موم در جهان است .